Kérdése van futópadokkal kapcsolatban? Hívjon minket!

Telefon: +3618774865, Mobil: +36203253969

Otthoni vagy edzőtermi futópad?

Otthoni vagy edzőtermi futópad?

A legtöbb ember nem biztos a dolgában amikor futópadot szeretne magának vásárolni, a piacon lévő széles futópad termékválaszték még nehezebbé teheti a döntést. Az első lépés hogy ismerje meg a választékot, a futópad gyártókat, és derítse ki, hogy melyik futópad lenne tökéletes Önnek. Az edzőtermi futópadokat a folyamatosan nagy terhelés problémamentes elviselésére tervezték úgy, hogy az napi szinten hosszú időn keresztül üzemeljen, eltérő fizikai adottságú felhasználókat szolgálva ki. Non-Stop igénybevétel, üzletszerű stabil, megbízható működéssel. Csakis ilyen elvárások teljesülése esetén érdemelhetik ki az edzőtermi minősítést az előzetes tesztek után. Az otthoni futópadok szintén hosszú élettartammal rendelkeznek, viszont a maximális terhelhetőségük kisebb, és naponta kevesebb edzésidőben tanácsos őket használni, áruk észrevehetően olcsóbb az előbbi kategóriával összehasonlítva.   

Otthoni futópadok

Futópad modelljeire jellemző, hogy általában felhajtható futófelülettel rendelkeznek. Ilyen esetben a futópad helyigénye jelentősen csökken, tárolása egyszerű és nagyon praktikus lehet, ha otthonunkra csak kevés hely áll a rendelkezésre. Az edzőgépek konzoljaira jellemző az egyszerű használat és a sok funkció, így azok teljesen a felhasználó igényeihez igazodnak. Az előre beállított edzésprogramokon túl minden esetben lehetőség adódik a manuális program használatára és a legtöbb esetben saját edzésprogramokat is szerkeszthetünk magunknak. Az edzés közbeni pulzus mérésére a futópadon markolati pulzusmérő található, de gyakran lehetőség van arra, hogy mellkasi pulzusmérő állapítsa meg a szívpulzust. Az ilyen HRC mellkasövet vagy rendelni lehet, vagy pedig a gyártó mellékeli a futópadhoz. Az újabb futópad modellek vagy beépített multimédiás eszközökkel rendelkeznek, vagy lehetőség van ilyen alkalmazásokkal való csatlakoztatásra, így teszik az edzést egyben szórakozássá. Zenét hallgathat, filmet nézhet vagy éppen internetes alkalmazásokat futtathat a tréning során.

Interaktív tréningről bővebben

Az otthoni futópadok árát befolyásolja a maximális felhasználható testsúly, a futópad hosszúság/szélesség adatai. Minél nagyobbak ezek a számok, annál drágább futópad tipussal van dolgunk.

Edzőtermi futópadok

Majdnem minden esetben elmondható az, hogy nem mozdítható a futófelület (nem összehajtható), így a futópadok helyigénye is nagyobb az otthoni modellekhez viszonyítva. A drágább tipusokban már "AC" motor található a "DC" egyenáramú motor helyett. Non-stop  igénybevételre van tervezve, különbőző testsúlyú felhasználók edzésének maximális kielégítése érdekében. Masszív vázszerkezettel és tartós/minőségi alkatrészek felhasználásával kerülnek kereskedelmi forgalomba, így a hosszantartó biztos működés garantált! Felhasználásuk edzőtermekben, fitness központokban, gyógyfürdőkben vagy más közintézményekben javasolt. Bár sok beépített edzésprogrammal és konzolfunkcióval rendelkeznek, a konzol kezelése nem olyan felhasználóbarát, mint az otthoni használatra tervezett futópadoké. Gyakran kötik őket egy központi hálózatra, a felhasználók csak  belépnek a rendszerbe és máris használatba vehetik a futópadokat.

Edzőtermi használat esetén válasszunk edzőtermi futópadot, és figyeljünk a garancia időre, valamint ne felejtsük el a rendszeres karbantartásokat elvégezni. Nagyon sok termes választ otthoni futópadot edzőtermébe, költségcsökkentés címén, ami rövid időn belül megbosszúlja magát.

Ne felejtsd! - Az otthoni futópad otthonra készült, otthoni felhasználásra!